Locatie

Wij mogen onze activiteiten in een prachtige landelijke en dus rustige omgeving organiseren: in een voormalige smederij in Noord-Sleen. In dit kleine Drents es-dorp waar je veel authentieke rieten daken vindt, voel ik me thuis. Noord-Sleen is vanuit alle windrichtingen goed bereikbaar en dichtbij Emmen. Op het erf is ruimte voor parkeerplaatsen.

“Noord-Sleen is een langgerekt esdorp met nog veel Saksische boerderijen. De marke (de oude grens) van Noord-Sleen kenmerkt zich door essen. Hier zijn onder andere twee hunebedden te vinden. Het meest noordelijke punt was de zevenmarkensteen ten noorden van de De Kiel. De bossen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, aangeplant op een groot heide- en stuifzandgebied. Aan de zuidkant van het bos staat een monument voor de omgekomen bemanningsleden van een Brits vliegtuig dat daar in het toen nog jonge bos was neergestort. Aan de zuidoostkant van het bos, vlak bij het dorp Noord-Sleen, ligt een natuurlijke recreatieplas genaamd de Kibbelkoele.” bron:Wikipedia

De geschiedenis van de smederij loopt terug tot ten minste 28 september 1912. In 1964 nam Gerrit Hidding de smederij over van de toenmalige smid. Het werk van de smid bestond voornamelijk uit het bekappen en beslaan van de hoeven van boerenpaarden, trekpaarden en luxe paarden.

Echter, de tijd veranderde en de paarden werden ingewisseld voor tractoren, de ijzeren zeisen werden motormaaiers en de boeren kregen zelf ook steeds meer gereedschap. Zo nam het werk van de smid af en verlegde hij de werkzaamheden naar onder andere de verkoop en reparatie van gaskachels.

In 2016 stopte smid Hidding met zijn bedrijf en verkocht het pand. Korte tijd later werd de smederij wederom te koop gezet en werd mij de kans geboden om een droom te verwezenlijken: een eigen yogastudio beginnen. Waar kan dat beter dan in een dorp waar er zelfs overdag rust heerst? Een locatie waar vroeger de paarden werden beslagen en waar rust en ruimte noodzakelijk was voor deze dieren…

Dit voelt voor mij als dé ideale plek om yoga en mindfull activiteiten te volgen en te geven! En ik wil deze plek graag met je delen.

Namasté

Petra