Over ons

Mijn naam is Petra Modderkolk. Mijn liefde voor yoga is acht jaar geleden begonnen. Tijdens een yoga retreat op Ibiza ontdekte ik dat yoga-houdingen en ademhalingsoefeningen me rust gaven. Terug in Nederland volgde ik de Basisopleiding Hatha Yoga 100 uur bij Yoga Docent Opleiding in Utrecht. Na de opleiding mocht ik meteen beginnen met het geven van Hatha yoga bij ‘Kayana, next level studio Drenthe’.

In de zomer van 2018 gaf ik een vervolg aan de opleiding Hatha-yogadocent. In het prachtige Rishikesh (India), was ik gedurende een maand in een ashram. Daar leerde ik veel over de yogahoudingen, de ademhalingstechnieken en de filosofie omtrent yoga. Het bracht me een schat aan kennis en vaardigheden die ik nu mag overbrengen bij de yogasessies. Ook heeft de opleiding mij persoonlijke inzichten gegeven: met een open blik de wereld in kijken zonder oordeel en verwachtingen en te leven in het Nu. Ik behaalde er het diploma RYT 200 (registered Yoga Teacher).

Door mijn eigen ervaringen en het observeren van mensen, collega’s en medestudenten zie ik het positieve effect: als je met je lichaam op de juiste manier aan de gang gaat, ligt het binnen ieders vermogen om je steeds beter te voelen en te herstellen van ongemakken. Zowel geestelijk als lichamelijk.

Mede door de verdieping van de yoga-opleiding dichtbij de bron (India), waarbij ik leerde uiterste precisie in te zetten, kan ik verantwoord met inzichten voor eenieder begeleiding bieden. Elke deelnemer ontvangt aandacht en begeleiding op maat en mag daarbij positieve veranderingen verwachten. Wanneer je yoga toevoegt in je leven, zul je niet alleen flexibeler worden van lichaam, maar ook van geest. Je gaat het leven meer accepteren zoals het loopt en leert daarmee flexibeler omgaan.

Over Bernadet

Ik ben Bernadet Hemmen, een toegewijde yogadocent met een passie voor het delen van mijn kennis en ervaring. Sinds 2017 heb ik me gespecialiseerd in diverse yogastijlen, waaronder Power yoga, Hatha, Vinyasa, Yin, Yoga Nidra, Stoelyoga en Kinderyoga. Mijn benadering is uniek, omdat ik geloof dat elk individu een uniek lichaam heeft dat aandacht en zorg verdient. Ik blijf mezelf voortdurend verdiepen in de wereld van yoga, en ik beschouw het als een voorrecht om anderen te begeleiden op hun yogareis naar innerlijke rust en welzijn.

Yoga is voor mij meer dan alleen fysieke oefeningen; het is een pad naar innerlijke rust, balans en welzijn. Het kan iemand helpen stress te verminderen, flexibiliteit te vergroten, kracht op te bouwen en bewustzijn te vergroten. Maar bovenal kan yoga een transformerende reis zijn die diepere verbindingen met jezelf en anderen mogelijk maakt. Ik beschouw het als een voorrecht om anderen te begeleiden op hun yogareis, en ik geloof dat yoga voor iedereen de deur kan openen naar een leven vol vitaliteit, vreugde en innerlijke harmonie.